Joulukalenterit

Tonttujoulukalenteri on joulukalenteri, jossa on 24 ”luukkua”. Kalenteri koostuu kirjeistä ja viesteistä tonttu Kaneli Punaposkelta lapsellesi (lapsillesi), jotka tonttu toimittaa tonttupostilaatikkoon (joka voi olla esim. rasia, lipaston laatikko, ikkunan väli tai mikä tahansa paikka, johon tonttu voi kirjeen jättää). Tontun kirjeet kuljettavat lastasi erilaisten joulupuuhien avulla kohti joulua.

Kirjeitä ja viestejä on yhteensä 30, joista voit valita teille parhaiten sopivat 24 kirjettä, joilla ilahduttaa lasta jokaisena joulukuun päivänä ennen joulua. Kalenteri on tehty mahdollisimman helposti käytettäväksi erilaisissa kodeissa ja perheissä. Tehtävät ovat leppoisia ja monipuolisia ja ne ovat suunniteltu yhteistyössä lastentarhanopettajan kanssa, siten että ne eivät rasita lasta eikä vanhempaa ylenpalttisesti. Halutessasi voit korvata toisina päivinä kirjeen tai viestin esim. jollakin fyysisellä asialla, josta tiedät lapsesi ilahtuvan. Mukana on myös kaksi avointa kirjettä, joihon voit itse kirjoittaa käsin sellaisen sisällön, joka sopii teidän jouluvalmisteluihin.

Kirjeiden järjestyksen voit valita vapaasti. Ensimmäinen ja toinen luukku on ”lukittu”, jotta tarina lähtee mahdollisimman soljuvasti etenemään. Muiden päivien osalta voit vapaasti valita kirjeiden järjestyksen.

Tonttujoulukalenteri toimitetaan sähköisesti pdf-tiedostona.

Äiti, tiedätkö mikä on parasta joulussa?
Se, että tonttu muistaa meitä ja hyvä ruoka.

Scroll to Top