Kutsukortit tarinalla

Valikoimistamme löytyy lastenjuhliin tarkoitetut persoonalliset tulostettavat tarinalliset kutsukortit, jotka virittävät kutsun saajan juhlien teemaan jo kutsun saatuaan. Lyhyt teemaan sopiva tarina kutkuttaa lasten mielikuvitusta ja on jo itsessään kuin pieni lahja tai juhlien ennakkomaistiainen. Nam nam.

Kutsukortit toimitetaan heti tilauksen jälkeen sähköisesti ja voit tulostaa ne joko vihkomuotoon, askarrella kortit valmiista pohjista itse tai tehdä halutessasi vaikka molemmat!

Kutsukortit ja niiden tulostaminen

Kutsukorttimme ovat nelisivuisia; kansi, kaksi sivuinen tarina sekä takakannessa tilaa, johon pääset täyttämään teidän juhlanne yksityiskohdat, kuten ajan, paikan ja muut tärkeät tiedot. Kutsukortit toimitetaan sähköisesti pdf-tiedostona heti tilaamisen jälkeen.

Kutsujen tulostamiseen tarvitset väritulostimen. Tuotteemme koostuu kahdesta pdf-tiedostosta, joista saat valita 1) tulostatko valmiit kutsukortit vihkomuotoon A5-koossa (tähän tarvitset tulostimen, jolla voi tulostaa kaksipuoleisia tulosteita) vai haluatko 2) askarrella lapsen kanssa tukevammat A5-kokoiset kutsukortit kartongille leikkaa-liimaa -menetelmällä (tähän riittää yksipuoleiset tulosteet). Valikoimissamme olevat kutsukortit toimitetaan pdf-tiedostona ja ne ovat tarkoitettu tulostamiseen eikä niitä pysty sähköisesti muokkaamaan.

Yleistä kutsumisesta

Yksi tärkeimmistä asioista juhlajärjestelyissä on kutsujen lähettäminen. Kutsut ovat sikälikin tärkeä osa juhlia, sillä niiden perusteella vieraat päättävät osallistumisensa juhliin. Parhaimmillaan hyvä kutsukortti saa saajan hyvälle tuulelle ja odottamaan itse juhlia. Kaunis ja näyttävä kutsukortti onkin mukava tapa kutsua ystäviä koolle.

Tervetuloa kutsukortti

Paljonko kutsuvieraita?

Olet saattanut törmätä englanninkielisissä teksteissä yleiseen sääntöön lapsivieraiden kutsumiseksi: lapsesi ikä + 1 = kutsuvieraiden määrä. Halusi tätä sääntöä noudattaa tai ei, niin yleinen viisaus siinä lienee se, että mitä nuoremmasta lapsesta on kyse, sen vähemmän vieraita tulisi olla. Tämä sääntö on ihan perusteltavissa myös maalaisjärjellä; mitä nuorempi juhlasankari, sitä huonommin hän pystyy käsittelemään suurta vierasmäärää. Vierasmäärä kannattaa täten suhteuttaa lapsen ikään.

Jos lapsesi on hoidossa tai käy koulua, pitääkö koko hoitoryhmä tai luokka kutsua? Näin voitte tehdä, jos haluatte, mutta helposti juhlat paisuvat liian isoiksi. Millä logiikalla lapsen ryhmästä sitten valitaan lapset, joita halutaan kutsua ilman, että kukaan loukkaantuu?

Hyvä nyrkkisääntö tähän on karsia kutsuttavia vieraita ryhmittäin yksittäisten lasten sijaan, varsinkin jos ulkopuolelle on jäämässä vain yksittäinen tai yksittäisiä lapsia. Lapsia voi jakaa ryhmiin iän ja sukupuolen mukaan sekä esimerkiksi luokkakavereihin, rinnakkaisluokkakavereihin, naapureihin, harrastuskavereihin ja niin edelleen. Tällöin pudotetaan joku ryhmä kokonaan pois, jolloin se on perusteltavissa ilman, että se liittyy kenenkään persoonaan.

Jos lapsesi haluaa kutsua vain parhaat ystävänsä, mutta ulkopuolelle on jäämässä joku yksittäinen lapsi, voi tällainen tilanne olla hyvä tilaisuus opettaa kohteliaita käytöstapoja ja opettaa, että ei ole kohteliasta jättää yhtä tai kahta lasta kutsujen ulkopuolelle.

Pitääkö sisarukset kutsua?

Toisinaan vastaan voi tulla vastaan tilanteita, jossa mietit pitääkö kutsuttavien sisarukset kutsua myös? Tähän ei ole mitään yksiselitteistä vastausta, vaan asia pitää pohtia tapauskohtaisesti. Jos teistä tuntuu, että pikku- tai isosisarukset menevät hyvin joukossa mukana, ja ryhmä ei ole paisumassa liian isoksi, niin voi olla mukava ele kutsua myös sisarukset. Jos taas tuntuu, että ryhmä paisuu liian isoksi, niin silloin kannattaa karsia kaikki sisarukset kutsuttavien listalta pois.

Kutsujen lähettäminen

Ennen kuin pääsette lähettämään kutsuja, pitää teidän päättää juhla-aika, -paikka sekä kutsuttavat vieraat. On myös hyvä miettiä etukäteen miten lähetätte kutsut. Jakaako lapsi kutsut ystävilleen käteen vai lähetetäänkö ne postissa tai jollain muulla tavoin, esimerkiksi sähköisesti? Synttäreille kutsuminen sähköisesti, esim. WatsAppin tai sähköpostin kautta, on mahdollista. Puhelimeen saa esimerkiksi ladattua erilaisia ohjelmia, joilla voit tehdä haluamanlaisesi kuvan tekstillä ja lähettää se eteenpäin. Vielä helpommalla pääset, lähettämällä pelkän tekstin hymiöillä ryyditettynä.

Kutsut on hyvä lähettää hyvissä ajoin, jolloin vierailla on aikaa reagoida niin mahdolliseen vastauspyyntöön kuin lahjojen hankkimiseenkin. Jos et tunne kaikkia vieraita niin hyvin, että tiedät heidän erikoisruokavalionsa tai allergiansa, muista pyytää kutsuttuja ilmoittamaan niistä. Lastenkutsujen ollessa kyseessä kutsut olisi kohteliasta lähettää vähintää viikko ennen juhlia.

Hyvä huomioida

Kutsujen kirjoittamisessa kannattaa olla tarkkana, että niihin tulee oikein aika, paikka ja päivämäärä sekä mukaan kaikki se tieto, joka on oleellista juuri teidän juhliinne. Onko juhlat sisällä vai ulkona? Tarvitaanko säänmukaiseta pukeutumista? Onko jotain muuta, josta haluatte vieraita informoida? Lisäksi muista laittaa mukaan yhteystietosi ilmoittautumisia, mahdollisia lisäkysymyksiä tai yhteydenottoja varten. Kutsujen tekstin miettimiseen kannattaakin uhrata tovi, jotta saat kaiken kerralla oikein.

A little consideration, a little thought for others, makes all the difference.

P.S. Lisätietoja kutsujen kirjoittamisesta löytyy runsaasti englanninkielisiltä sivuilta, kuten wikiHow:sta.

Scroll to Top