Teemamme

Valitse teidän juhliinne sopiva teema. Mukana erilaisia valloittavia teemoja, joista voit valita teidän juhliinne sopivan. Päivitämme ja lisäämme valikoimaa tasaisesti sitä mukaan kun uudet tuotteemme valmistuvat. 

Juhlat teemalla vai ilman teemaa?

Valtaosaa lastenkutsuja on viime vuosina siivittänyt joku teema. Teemajuhlat ovatkin mitä mainioin tapa juhlan järjestäjän itse innostua ja inspiroitua sekä luoda juhlatunnelmaa juhlapaikkaan yhteneväisin koristein. Toinen toisiaan ihanampia koristeita on tarjolla monessa paikassa niin kivijalka- kuin verkkokaupoissakin. Vain taivas on rajana!

Teema inspiraation lähteenä

Teema helpottaa juhlien järjestämistä, oli kyseessä sitten lastensynttärit tai muut juhlat. Saat myös persoonallisemmat ja enemmän juhlien päähenkilön näköiset juhlat helpommin teeman avulla kuin ilman. Yhtenäisen teeman avulla saat loihdittua haluamaasi tunnelmaa ja fiilistä vaivattomammin, koska valitsemasi teema mitä todennäköisemmin kutkuttaa mielikuvitustasi ja saa sinut pursuamaan ideoita. Ja vaikka et pursuaisikaan itse ideoita, niitä on helpompi etsiä netistä mielessäsi leijuvien hakusanojen avulla. Netin kautta varmasti löydät ideoita tarjottavista, koristeista, kutsuista ja tekemisestäkin. Teeman voikin ajatella olevan polttoainetta mielikuvituksellesi. Siksi teemat ovatkin erityisen suosittuja lasten synttäreillä, sillä lasten mielikuvitus on helpommin sytytettävissä kuin aikuisen.

Vapaus ilman teemaa

Lastenkutsut voivat yhtä kaikki olla myös ilman näkyvää teemaa. Toisinaan vapaus ja rajattomuus saavat mielikuvituksesi lentoon!  Kutsujen punaisena lankana voi teeman sijaan toimia vaikka leikki, yhdessäolo tai jokin muu abstarkti asia, joka näkyy esim. tekemisessä, mutta jonka ei tarvitse näkyä koristeissa eikä tarjottavissa sen kummemmin. Tällöin saatte lapsen kanssa vapauden suunnitella koristeet ja tarjottavat ilman mitään rajoituksia. Kutkuttava vaihtoehto tämäkin!

Teemaa sopivasti

Jos valitsette juhliinne teeman, noudattakaa sitä ainoastaan sen verran kuin se teille hyvälle tuntuu. Monesti lastenkutsujen ollessa kyseessä äidit innostuvat juhlateemasta enemmän kuin lapset konsanaan. Mitä pienempi lapsi, sitä vähemmän he välittävät teemasta. Pienelle lapselle usein riittää muutama teeman mukainen koriste, tarjottava tai leikki. Eivätkä isommatkaan lapset pahastu, vaikka osa koristeista tai tekemisestä ei olisikaan linjassa valitun teeman kanssa. Aikuiset herkemmin innostuvat asiasta ja alkavat suorittaa ehkä teemaa enemmän kuin olisi tarpeenkaan. Jos nautit koristelusta ja siitä, että kaikki on viimeisen päälle teeman mukaisia, tällöin kannattaa ehdottomasti antaa palaa! Jos taas teema alkaa jossain kohtaa tuntumaan työläältä, tällöin löysääminen on ehkä tarpeen. Juhlateeman on tarkoitus tuoda enemmän kuin viedä!

Ota lapsi mukaan ideointiin

Lasten teemajuhlien ollessa kyseessä kannattaa kysellä lapselta hänen ideoitaan ja toteuttaa niistä ne, mitkä ovat helposti toteutettavissa – ja vielä yhdessä, jos vain mahdollista. Anna lapselle tilaa hänen omille ajatuksilleen ja ideoilleen – myös teeman ulkopuolelta. Teemaa tärkeämpää on luoda hyvä ja luottavainen yhteys lapseesi, jolloin järjestelyissä pysyy mielekkyys mukana. Me aikuiset olemme monesti liian kunnianhimoisia, joka pahimmillaan näkyy ehdottomuutena ja stressinä.

Miten valita sopiva teema?

Mistä lapsesi nauttii ja innostuu? Onko teema helppo totettaa vai vaatiiko se paljon työtä tai muita resursseja? Onko sinulla antaa näitä resursseja juhlien suunnitteluun? Mahdottomalta tuntuvat projektit ja ideat kannattaa haudata nopeasti ja keskittyä niihin, jotka saavat sinun ja lapsesi mielikuvituksen lentämään ja jotka tuovat voimaa ja energiaa.

Juhlapaikka monesti myös rajaa teemaa, sillä voi olla että suunnittelemallasi paikalla ei ole mahdollista toteuttaa kaikkea maan ja taivaan väliltä. Toisaalta paikka itsessään voi olla teema esimerkiksi metsä. Jos paikka, jossa synttärit tai muut juhlat on tarkoitus järjestää, on erityinen, teema-asia kannattaa lähteä pohtimaan siitä perspektiivistä. Ties vaikka kuinka hienoja ideoita paikka itsessään teille antaa!

Vuodenajat ja yleiset juhlapyhät myös helpottavat teeman valintaa. Jouluteemaa tuskin kukaan haluaa vakavissaan käyttää jouluajan ulkopuolella tai talviteemaa kesällä – paitsi jos vietät outo-teemaa, jolloin käännät kaikki asiat päälaelleen!

Tärkeintä on muistaa kuunnella itseäsi ja lastasi. Teemasta ei kannata ottaa lisästressiä juhliin, sillä juhlien järjestämisen ja juhlimisen on tarkoitus tuoda elämäänne hyviä muistoja, paljon yhdessäoloa ja rakkautta.

Scroll to Top