Tietovisat

Visamme ovat perinteisiä tietokilpailuja, joissa lapset (yksittäin tai ryhmässä) pyrkivät vastaamaan heille esitettyihin kysymyksiin oikein.

Tietovisoistamme löydät jokaiseen teemaan omansa. Kouluikäisille tarkoitetuilla visoilla saat helpon ohjelmanumeron mihin tahansa tapahtumaan, jossa tarvitaan lapsille helppoa tekemistä ja viihdykettä. Voit pitää tietovisan niin sisä- kuin ulkotiloissa ja erikokoisille ryhmille. Tietovisa on takuuvarma ohjelmanumero, josta kaikkien helppo pitää!

Yksinkertaisuudessaan ja helppoudessaan tietovisat ovat omaa luokkaansa. Visat toimitetaan sähköisesti heti tilauksen jälkeen, jolloin sinuun ei tarvitse tulostamisen lisäksi tehdä mitään suuria etukäteisvalmisteluja, sillä kaikki tarvittava tulee tuotteen mukana kyniä lukuunottamatta. Jaat vain lapset sopivan kokoisiin ryhmiin ja annat kullekin ryhmälle kynän, tuotteen mukana tulevan vastauslomakkeen ja kerrot heille valmiit kysymykset yksi kerrallaan,  niin se on siinä.

Mihin tietovisat sopivat?

Tietovisa on oiva lyhyehkö ohjelmanumero mihin tahansa missä tarvitaan lapsille helppoa ja vaivatonta tekemistä, kuten lasten synttäreille tai muihin juhliin, kerhoihin, yökyläilyihin ja moneen muuhun. Tietovisa toimii myös aikuisten juhlissa kuten häissä, syntymäpäivillä tai valmistujaisjuhlissa, joissa haluataan järjestää erillistä tekemistä kouluikäisille lapsille. Lapset arvostavat, kun heidänkin viihtymistään on ajateltu etukäteen! Myös riimit ja tarinat riimit ja tarinat sopivat monenikäisille lapsille.

Tietovisojen historiaa ja etymologiaa

Maailmalla kerrotaan tarinaa englanninkielisen quiz-sanan (tietokilpailu) synnystä. Tarinan mukaan vuonna 1791 dublinilainen teatterin omistaja Richard Daly löi vetoa, että hän pystyy ottamaan puhuttuun kieleen käyttöön uuden sanan 24 tunnin aikana. Tuumasta tekoihin Richard Daly palkkasi ryhmän kodittomia katulapsia kirjoittamaan aivan hölynpölyä tarkoittavan sanan quiz ympäri Dublinia mm. talojen seiniin ja muureihin. Päivän sisällä sana oli levinnyt kaikkien tietoisuuteen. Koska kukaan ei tiennyt mitä sana tarkoittaa, ihmiset olettivat sen olevan jonkinlainen testi. Richard Daly voitti tarinan mukaan vedon, mutta hauskan tarinan todenperäisyydestä ei ole mitään todisteita. Ilmeisesti sana quiz oli jossain määrin käytössä jo ennen vuotta 1791. Englanninkielisen quiz-sanan voidaan joidenkin lähteiden mukaan olettaa olevan ”inquisitive” (tiedonjanoinen) -sanan johdannainen.

Suomenkielisen sanan koostuu yhdyssanasta tieto ja visa. Visalla tosin tarkoitetaan tietokilpailun lisäksi myös tiettyä rauduskoivun mutaatiosta johtuvaa muunnosta.

Kettu ja kirjaimet tietovisa

Edward Teach seilasi 1700-luvulla Karibianmerellä. Hänet tunnettiin paremmin nimellä

a) Mustakaapu b) Mustajalka c) Mustaparta

Scroll to Top